085 109 108 3

Eerste hulp nodig bij waterschade? Binnen 1 uur ter plaatse

info@waterschade112.nl

Binnen 1 uur ter plaatse – 085 109 108 3

Herstel bij waterschade

Herstelproces bij waterschade

Hulp bij waterschade bestaat doorgaans uit een herstelproces. Hierbij vraagt elke situatie om een andere aanpak. Daarom bieden wij een unieke oplossing, waarbij het herstelproces wordt aangepast naar de manier waarop het water de woning of het pand is binnengedrongen.

Stap 1.

De eerste stap van onze hulp bij waterschade service begint met een contactmoment. Waterschade komt in vrijwel elk geval onverwachts en kan bovendien op elk moment van de dag plaatsvinden.

Daarom zijn wij 24 uur per dag én 7 dagen per week bereikbaar. Zodra u contact met ons opneemt zullen wij zo snel mogelijk een van onze medewerkers naar u huis of bedrijfspand sturen. Snel handelen is van essentieel belang omdat slechts enkele uren wachten de schade soms enorm kan verhogen.

Stap 2.

Onze specialisten beginnen bij het herstellen van waterschade altijd met een nauwkeurige inspectie van het pand of ruimte waar het water zich bevindt. Aan de hand van hun beoordeling kan vervolgens de omvang van de schade bepaalt worden, zodat hiervoor een plan van aanpak gemaakt kan worden.

Stap 3.

Deze stap van onze hulp bij waterschade service bestaat uit het verwijderen van het water uit de woning of pand. Dankzij de grondige aanpak van onze experts zal de droogtijd minder lang zijn zodat er geen kans is op eventuele schimmelvorming. Hiervoor gebruiken wij krachtige apparatuur zodat het grootste deel van al het water zo snel mogelijk uit het pand kan worden gehaald.

Stap 4.

Nadat al het water uit het pand is gehaald lijkt uw vloer of muur misschien droog. Dit valt echter behoorlijk tegen, aangezien het water vaak ook in het materiaal is doorgedrongen. Veel huizen zijn gemaakt van onder anderen gipsplaten en hout. Deze ondergronden zijn geen partij voor een lekkage en andere vormen van waterschade. Komt het water bijvoorbeeld in aanraking met een gipsplaat dan zal deze in veel gevallen uitzetten, opzwellen of afbreken.

Stap 5.

Niet alleen de muren en vloeren hebben hulp nodig bij waterscahde. Waarschijnlijk heeft ook de rest van het pand een professionele schoonmaakbehandelingen nodig. Verder is het van belang om te vermelden dat natte voorwerpen vaak een onaangename geur met zich meedragen en verspreiden door de rest van het pand.

Denk bijvoorbeeld aan het grootste deel van uw spullen zoals meubilair, vloerkleden, kleding en andere spullen, die door het water zijn beschadigd. Daarom bestaat onze eerste hulp bij waterschade doorgaans ook uit het geven van een geurbehandeling aan sommige bezittingen.

Stap 6.

De laatste stap van het herstelproces zorgt ervoor dat het pand weer in precies dezelfde toestand als vóór de waterschade wordt gebracht. Het restauratieproces zal meestal bestaan uit kleine reparaties.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van bepaalde gipsplaten en het vervangen van laminaatvloeren of tapijten. In sommige gevallen kan deze stap in het herstelproces ook bestaan uit een aantal grote reparaties. Soms zijn er ruimtes of muren van het pand zo ernstig aangetast door het water dat de hele ruimte gerestaureerd dient te worden.

085 109 108 3

Bel ons!